Reisverslag ms Koningsdam

Het nieuwste schip van Holland America, het ms Koningdam, kon me meer dan bekoren. Ik voer reeds op het ms Nieuw Amsterdam en bezocht ook al eens het ms Rotterdam. Het ms Koningsdam was echter meer dan een aangename verrassing: heel lichte moderne kleuren en prachtige, op muziek geïnspireerde, ruimtes en kunstwerken. De open dekken zijn heel breed waardoor je niet het gevoel hebt aan boord te zijn van een groot schip. En dat terwijl er toch meer dan 2000 klanten aan boord zijn. Knap gedaan.

Op culinair vlak is het ms Koningsdam zeker een aanrader: Dutch café, de Dining room, Tamarind, Lido dek,… overal was het eten voortreffelijk en de bediening uitstekend. Het entertainment ´s avonds was ook uit de kunst: BB King, de Billboard, de World Stage Theater, allemaal heel erg goed. Alleen jammer dat het entertainment steeds rond 23u-23u30 klaar is en er dan wat minder mogelijkheden zijn.“Op culinair vlak is het ms Koningsdam zeker een aanrader: Dutch café, de Dining room, Tamarind,…”


De spa en fitness waren tot mijn verbazing groter dan ik gedacht had. Het sportprogramma was goed maar niet heel erg uitgebreid. Op zich wel logisch gezien het iets oudere publiek. Het personeel was altijd heel vriendelijke en zeer behulpzaam. In de kajuit kreeg ik steeds al de nodige info waar het ging om zaken als excursies, haveninfo, aanmeren, spa promo´s, enz…

Ook het vermelden waard: de app waarmee je je onboard account kan checken. Een reuze handige, leuke en helpvolle tool. Een tip: wel even melden aan boord dat de app bestaat.

De kajuit was perfect: aangenaam licht interieur, goed bed, fruit op de kamer, een ruime badkamer en een breed balkon met heerlijke stoelen.

Katleen
Jetair Specialists & VTB Reizen
Meer verslagen: