MS Koningsdam – tijdloos, klassieke elegantie!

Holland America Line deed een ‘pretty amazing job’ met hun nieuwe schip ms Koningsdam. De inrichting is prachtig. Geen ultramoderne toestanden, maar een mooie combinatie van klassieke elementen met een frisse tijdloze ‘touch’.

De staterooms zijn prachtig, in neutrale rustgevende tinten. Ook over de badkamer niets dan lof: wat een geweldige inloopdouche! En dat er over alles is nagedacht kun je zien aan kleine details zoals de standaard USB poorten. Of de grote tv waarop je alle nuttige informatie kan vinden, zoals bijvoorbeeld menu’s van de specialiteiten restaurants. In meerdere talen dus ook in het Nederlands!

De restaurants zijn ware pareltjes, al vind ik het persoonlijk jammer dat ‘Canaletto’  geen apart plaatsje heeft gekregen.  Weg van de drukte van het buffetrestaurant. Het buffetrestaurant was trouwens ook van zeer goede kwaliteit. Erg leuk gedaan ook, met die verschillende stations (brood, pasta, oosters, grill, …)“World Stage was WOW! The music Walk was aangenaam voor alle leeftijden”


De main dining room was aangenaam zitten en zeer mooi als je van boven de trap naar beneden nam. De gerechten waren prima, maar hadden natuurlijk niet dat verfijnde van de andere restaurants. “Sel de Mer” was daarentegen weer lekker intiem en gezellig. Met het gevoel van een echte Franse/Belgische Brasserie.  Tamarind, met stip mijn favoriete restaurant, is een waar feest voor de smaakpapillen. Ook de Pinnacle Grill serveert heerlijk eten en is zeer mooi van inrichting.       En ’s middags heb ik vooral genoten van de restaurants rond het zwembad. Voortreffelijke pizza’s, slaatjes en ijsjes ‘to die for’.

Crew was over het algemeen zeer vriendelijk en behulpzaam. Ook hier kon je, moest dat nodig zijn, altijd wel bij iemand terecht die Nederlands spreekt.

Het World Stage was WOW! En the Music Walk zeer aangenaam. Ongeacht je leeftijd.

Met andere woorden: het ms Koningsdam is gewoon een prachtig schip. Zeer de moeite waard. Ik kan, en zal, het iedereen van harte aanbevelen.

Victor Classix Cruises
Meer verslagen: