Mijn ervaring op het MS Koningsdam

Na mijn weekendje NCL Escape dacht ik nooit meer op een schip te stappen en te gaan varen. Ik had zo ook mijn twijfels bij deze studiereis en dan met name over de rederij. De Holland America Line wordt namelijk vaak een formele rederij genoemd. Waarbij je netjes en chique gekleed moet gaan. Dit is in eerste instantie niets voor mij, maar toch was ik heel nieuwsgierig.

Eenmaal aan boord vond ik het allemaal erg meevallen. Sterker nog, ik heb het prima naar mijn zin gehad. Dit schip is gewoon uitermate netjes, chique en klassiek, maar dan wel in een modern jasje. Ik was ook nog nooit op een schip van de HAL geweest, dus had verder ook geen vergelijkingsmateriaal.“Op culinair vlak is het ms Koningsdam zeker een aanrader: Dutch café, de Dining room, Tamarind,…”


We hadden twee gezamenlijke avonden met de andere reisagenten. De eerste avond, waarbij je netjes gekleed moest en de laatste avond thema gala / cocktail. De tweede avond was casual. De twee steden die we tijdens de cruise aandeden, waren Malaga en Cartagena. Erg interessant en leuk om een keer gezien te hebben. Ik was er nog nooit geweest.

Kortom ik heb erg genoten van alle faciliteiten aan boord en weer een nieuwe kijk gekregen op de rederij Holland America Line. Die gelukkig lang niet zo stijf en formeel is als ik dacht. Cruises zijn voor mij zeker voor herhaling vatbaar. In eerste instantie op zakelijk gebied. Privé wil ik er eerst nog een nachtje over slapen.

Tamara
KRAS
Meer verslagen: